bahan2
125g buttercup
150g gula perang
1 biji telur
1 sudu teh esen vanila
150g tepung gandum
1/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh soda bikarbonat
2 sudu makan serbuk dark chocolate
1 cawan badam cincang / walnut cincang (ikut suka la mana satu.. badam the best)
1 1/2 choclate cip
teknik
pukul gula perang dan butter yg dah dilembutkan... sampai ringan
masukkan telur sebijik, pukul kembang dan sebati
campur asen vanila
tepung digaul dengan serbuk2 penaik segala yg ada dan dicampurkan dengan adunan smpai sebati
tuangkan badam dan juga cip coklat, dan gaulkan saja
cara membakar
guna sudu, letakkan diatas kertas minyak (jgn atas loyang besi, sebab nanti dia melekat)sudukan kecik2 je, kerana biskut akan kembang.
bakar pada suhu 180 degree C, dalam tempoh masa 10 - 15 minit.
sampai nampak warna keperangan ala2 chipsmore... dah masak, keluarkan dari oven dan sejukkan sebelum kita tanggalkan biskut dari kertas tersebut.
selamat mencuba.... dengan aroma seperti famos amos cookies' stall :)
Khas buat anda dari Bandar Tekstil, Tokyo, Jepun
BORANG PESANAN
Thursday, December 31, 2009
Selamat Tahun BARU 2010
"あけましておめでとうございます@ Akemashite omedeto gozaimasu" yang bermaksud "selamat tahun baru".
Mari gayakan botol terpakai dengan JAPANESE COTTON yang berisi biskut coklat setaraf dengan famos amos cookies sebagai tanda hati sempena tahun baru 2010.
Labels:
Bergaya dengan Japanese Cotton
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blog Design by Gisele Jaquenod
0 comments:
Post a Comment